Nejnovější články

Navigace

Nezapomínejte čistit střechu

Ačkoliv si to spousta lidí neuvědomuje, pravidelné a kvalitní čištění střechy a okapů je základním předpokladem pro spokojené bydlení. Předchozí věta může znít trošku podezřele, vždyť střecha a okapy „jen“ chrání před větrem a deštěm, ale právě proto jsou důležitou součástí, jejichž údržba se nevyplatí podceňovat. Vždyť jen těžko si lze představit horší problém, než zatékající střechu či utržený okap, nehledě na to, že podobné nehody mohou končit i vážným zraněním. Střecha budovy se velice snadno stává cílem mechů a lišejníků, které umí narušit i strukturu stoletých skal a střešní krytina pro ně tak nepředstavuje vážnější problém, navíc drží velké množství vlhkosti, která již tak narušenou strukturu tašek dále poškozuje. U okapů je situace podobná.

Jejich pravidelné čištění mnoho lidí zanedbává, přitom se žlaby okapů velmi snadno zanášejí listím (například unášeným větrem), které je později spláchnuto do svodů, kde může vytvořit až neprostupnou překážku. Následující větší deště poté okapový systém mohou přetížit, což vede až k jeho utržení. Nehledě na to, že u starších kovových okapů tlející listí výrazně zvyšuje riziko koroze. V zimním období je ucpaný okap ještě větším rizikem, neboť voda v ucpaném okapu snadno zamrzne, zvětší svůj objem a následně snadno dojde k poškození okapů, v nešťastné situaci i ke zranění.

Nezanedbávejte situaci a zajistěte čištění okapů a střechy od profesionální úklidové firmy. Spolehlivě a bezpečně s pomocí horolezeckého vybavení vyčistíme vaši střechu a okap, bez rizika poškození tašek se postaráme o celou vaši střechu a na vše poskytujeme odpovídající záruku včetně pojištění.

Sdílet
ZAVŘÍT