Nejnovější články

Navigace

První podzimní mytí oken

Pyl, prach a UV záření způsobují, že nejvhodnější dobou na mytí oken je podzim. Jinak tomu není ani v zimě, kdy teploty klesají pod bod mrazu a znepříjemňují čištění oken. Horké letní dny doslova vybízejí k tomu, aby člověk okno, ve kterém se odrážející ostré sluneční paprsky vyčistil. Nicméně v důsledku působení UV záření se pylová a prachová zrna zapékají na povrchy okenních rámů.  Zbavení nečistot je pak mnohem složitější.

Jak je již výše uvedeno, nejvhodnější dobou je podzim. Ale je také důležité vybrat si měsíc, kdy nemrzne a nepanují příliš tropické teploty. Často se tak děje v říjnu.

My jsme využili tuto dobu k čištění budovy v aquaparku. Na začátku října jsme se vydali do budovy nedaleko od Prahy. Na první pohled působil areál poněkud zchátralým dojmem. Nicméně díky naší moderní technice a pečlivým pracovníkům se objekt během pár hodin změnil k nepoznání.

Další náš úklid jsme prováděli o měsíc později – v listopadu. Jednalo se o dvoupatrovou budovu s velkými čtvercovými okny.  Budova byla poměrně zašlá, okna nepoužívaná. Díky novému majiteli a nám, ale budova získala nový lesk.

Při každém čištění oken jsme obezřetní nato, které čistící prostředky používáme. Vkládáme veškeré naše úsilí do toho, aby byly šetrné k povrchu i k okolí.

Ne všechny čistící prostředky jsou určeny na mytí oken. Proto je důležité orientovat se v tom, co kupujete. Je důležité se vyvarovat čističům se škodlivými látkami – aceton, rozpouštědla, zředěné syntetické pryskyřice. Tyto čističe mohou narušit povrch.

Tudíž je opravdu důležité vybrat ten správný čistící prostředek a samozřejmě správnou dobu. Bylo již zmíněno, že správným obdobím je podzim. Podobně je na tom i jaro. Pokud to jen jde, je dobré omezit čištění oken nevhodným prostředky v nevhodnou dobu.

Sdílet
ZAVŘÍT